Hogyan érzi magát a forró flash? A

Hogyan érzi magát a forró flash? A

forró villanások gyakoriak a menopauza során, valamint a perimenopauza során, amely a menstruáció megállítása előtti szakasz.

A 2015 -ös tanulmány megállapította, hogy öt nő közül négy a középkorban meleghullámot tapasztalt. A tünetek átlagosan több mint 7 évig tartottak. Néhány résztvevő azonban olyan forró villanásokról számolt be, amelyek akár egy évtizedig vagy még hosszabb ideig is tartottak.

sem a forró villanások, sem a menopauza nem veszélyes, vagy a betegség tünete. A hőhorgok hirtelen rohanása a forró villanás során azonban kellemetlen lehet.

Ebben a cikkben tudjon meg többet arról, hogy érezze a forró flash és mire számíthat.

Milyen érzés a forró flash?

A forró villanások hirtelen hőérzetet okoznak a felső testben. Az ember tüneteket tapasztalhat a mellkasban, a karokban, a nyakban vagy az arcon.

A pulzus szintén növekszik egy forró vaku alatt, fokozva a hőérzetet. A legtöbb forró villanás 30 másodperc és 10 perc között tart, de hosszabb lehet.

A forró villanások gyakorisága az egyének között jelentősen változik. Például, óránként, naponta néhányszor, vagy kevesebb, mint hetente egyszer megtörténhetnek. Néhányan úgy találják, hogy a forró villanás kiszámítható mintát követ.

Hőlés közben a felső testben az erek bővülnek, lehetővé téve a véráramot a területre. Ez a megnövekedett véráramlás foltos foltokat okozhat a bőrön, vagy öblíthető.

Néhány ember arról számol be, hogy szorongást vagy stresszt tapasztal a forró vaku alatt, különösen, ha a nyilvánosságban vannak, és aggódnak az öblítés miatt.

Hőlés után, mivel a test megkísérli lehűlni magát, az ember izzadást tapasztalhat, amely hideg vagy remegést okoz.

Az orvosok úgy gondolják, hogy az ingadozó ösztrogénszintek befolyásolhatják az erek ereit, és hirtelen változásokat okozhatnak az erek dilatációjában, amely forró villanásokat vált ki. Az ösztrogénterápia tehát enyhíthet néhány tünetet.

A menopauza -ra való áttérés általában 45 és 55 év között kezdődik. Egy személy egy év után egy év után eléri a menopauza -t. A menopauza átlagos életkora 51 év.

Néhány ember azonban a 30 -as években korai menopauza -t tapasztal. Mások folytathatják a menstruációt az 50 -es évek végén vagy akár a 60 -as évek elején. A

életkor azonban általában jó előrejelzője a menopauza számára, és segíthet annak meghatározásában, hogy a hirtelen hő érzése forró vaku vagy valami más.

A 20 -as vagy 30 -as éveikben, akiknek hirtelen hőhusszik, más problémája lehet, például láz, fertőzés vagy gyulladás.

Még akkor is, ha a menopauza a bűnös, fontos orvoshoz fordulni, amikor a tünetek nagyon korán jelentkeznek. Egyes egészségügyi állapotok korai menopauza kiválthatják.

A menopauza egyéb jelei és tünetei

A menopauza néhány egyéb tünete a következők:

 • A periódusváltozások: A menopauza az, amikor egy személy 12 hónapig megy a 12 hónapig. időszak. A perimenopauza alatt gyakori az időszakokban változások megtapasztalása. A periódusok könnyebbé válhatnak, szabálytalanok, közelebb vagy ritkábban.
 • Fizikai változások: Sokan észreveszik, hogy súlyeloszlásuk megváltozik a perimenopauza során, és amikor abbahagyják a menstruációt. Derékük kibővülhet, és nehezebben tudják fenntartani az izomtömeget.
 • Fájdalmak és fájdalmak: Néhány ember fejfájást, izomfájdalmakat vagy izomgörcsöket jelent.
 • A hangulatváltozások: Az ingadozó hormonszint befolyásolhatja az ember mentális egészségét és hangulatát. Vannak, akik érzelmileg érzik magukat a menopauza felé való áttérés során. Az emberek izgatottan érezhetik magukat, hogy új fejezetet vagy szomorúságot kezdjenek, hogy elérjék ezt a természetes átmenetet – vagy mindkettőt egyszerre. További stressz, például az öregedő szülők, a depresszió kórtörténete vagy az alvásvesztés miatti fáradtság szintén hozzájárulhatnak a hangulatváltozásokhoz.
 • A szexuális életváltozások: A hüvelyi szárazság gyakori a menopauza során. Egyesek arról számolnak be, hogy a szex kényelmetlenebbé válik, ami a szárazság és a vékony bőr okozhatja. Az ember a szex iránti attitűdje szintén megváltozhat.
 • A szív egészsége és az érrendszeri változások: A vérnyomás felmegyhet a menopauza alatt. Néhány ember arról is jelent, hogy versenyző szívvel rendelkezik.
 • A hólyag kérdései: Egyes nőknek a hólyagfertőzések vagy a fájdalom növekedése tapasztalható. Lehet, hogy másoknak kezelniük kell az inkontinenciát vagy a szivárgást.
 • Alvási problémák: A forró villanások megnehezíthetik az alvást, az éjszakai izzadást és más tüneteket okozva. Még forró villanások nélkül is sok ember megváltozik az alvásban, ami a menopauzahoz vezet. Néhányan álmatlanság, rémálmok vagy más alvási zavarok vannak.

Hőlési villanások kezelése

Bizonyos életmód -változások megkönnyíthetik a forró villanásokat és néhány más menopauza tüneteket. Egy személy kipróbálhatja:

 • Az alkohol, a fűszeres ételek és a koffein korlátozása, ha ezek a tünetek még rosszabbá teszik a tüneteket
 • Hordozható ventilátor vagy vízmirster használatával, amikor a forró flash tünetek megjelennek
 • Rétegekbe öltözködés, hogy könnyebben eltávolítsa a ruházatot és lehűljön
 • A dohányzásról való leszokás, ha alkalmazható
 • Meditáció, éberség és egyéb elme-test beavatkozások gyakorlása, amelyek, amelyek Megkönnyítheti a stresszt, és segíthet a forró villanásokban
 • Lassan és mélyen lélegezni egy forró vaku alatt

paroxetin (paxil), egyfajta antidepresszáns, segíthet a forró villanások enyhítésében Azokban az esetekben, amikor az életmódváltozások hatástalanok, vagy egy személy el akarja kerülni a hormonális gyógyszerek szedését.

A legtöbb ember alacsonyabb adagokkal veszi a gyógyszert, mint a depresszió esetén. Ha azonban valaki depressziót tapasztal a menopauza mellett, az orvos magasabb adagot javasolhat.

hormonpótló terápia (HRT) helyettesíti a test természetes hormonjait, például ösztrogént és progeszteront. Mivel a csökkenő hormonszint számos menopauza tüneteket okozhat, a HRT gyakran enyhül.

HRT növelheti a stroke, a vérrögök, a szívroham, az epehólyag -betegség és az emlőrák kockázatát, ezért fontos, hogy beszéljünk egy orvossal a kockázatok és előnyök mérlegelése érdekében.

A legbiztonságosabb stratégia a hormonok szedése a legalacsonyabb hatékony adagoláson és a lehető legrövidebb időn belül.

Összegzés

A forró villanások hirtelen hő érzése a felső testben, beleértve a mellkasot, a karokat, a nyakot és az arcot. Ezek előfordulhatnak megnövekedett pulzusszámmal és öblítéssel.

A forró villanások bosszantó, stresszes és kényelmetlenek lehetnek. Ez a gyakori tünet azonban általában elhalványul, amikor az ember periódusai eltűnnek, és menopauza belépnek.

Sok otthoni gyógyszer és életmódváltozás megkönnyítheti a forró villanások kezelését. Az emberek megkérdezhetik az orvosokat a gyógyszerekről a tünetek enyhítésére.

 • Női egészség/nőgyógyászat