Но наслаждавайки се на малко бекон или през уикенда, говеждо говеждо месо на st.

Но наслаждавайки се на малко бекон или през уикенда, говеждо говеждо месо на st.

Те са склонни да ядат по -малко плодове и зеленчуци и т.н. Някои, но не всички, преработените меса също са с доста високо съдържание на натрий и наситени мазнини. Така че, ако ядете много от тях, диетата ви също ще бъде с високо съдържание на натрий и наситени мазнини, фактори, които могат независимо да увеличат риска от болестта.

Хората, които ядат много преработено месо, са склонни да имат по -малко здравословен начин на живот Като цяло.

Въпреки че са направени опити за контрол на всички тези променливи, е възможно високо преработеното консумация на месо да е просто показател за по -малко здравословен начин на живот, а не пряка причина за заболяване.

От друга страна, връзката между консумацията на преработено месо и повишените рискове за здравето е доста последователна през десетилетия на изследване и стотици хиляди предмети. И има доста добре утвърден механизъм на действие, който би обяснил връзката между излекувани и пушени меса и рак.

Ролята на нитритите и нитратите

Много хора смятат, че The The the the the the the the the the the the the the the the the the the the the the the the the the the the the the the the the the the the the the the the the the the the intrity in the intrites

Проблемът е нитритите и нитратите в преработените меса. Натриев нитрит и натриев нитрат често се добавят към сушени меса като шунка, бекон и хот -доги. Неблагоприятният бекон и колбасите често се правят с екстракт от целина, който е естествено високо в нитритите. По ирония на съдбата, нивото на нитритите и нитратите в продуктите на неблагоприятни продукти често е също толкова високо, колкото в излекуваните им колеги.

Тези съединения се добавят, за да се запазят меса и да им дадат характерните им аромати и текстури. Но нитритите и нитратите също имат различни полезни действия в тялото. Всъщност основният източник на нитрити и нитрати в диетата са зеленчуците. И много от полезните ефекти на зеленчуците могат да бъдат благодарение на съдържанието на нитритите им.

Нивото на нитрити и нитрати в https://yourpillstore.com/bg/ невкусирани продукти често е също толкова високо, колкото в излекуваните им колеги.

Така че, това не е нитритите и нитритите сами по себе си представляват риск. Проблемът е, че те реагират с други съединения – както в храни, така и в тялото. Тези химични реакции могат да създадат нови съединения, наречени нитрозамини, за които е известно, че са канцерогенни.

Както обяснява Катлийн, обаче, количеството нитрозамини в преработените меса е много по -ниско, отколкото преди:

; И така тя хвърли сянка върху втвърдени меса. Така правителството постави ограничения върху количеството нитрати, което може да се добави към сушени меса и те изискват добавяне на натриев еритербат или натриев аскорбат (форма на витамин С), тъй като тези съединения предотвратяват образуването на нитрозамини.

Това е ключов момент, тъй като много данни за хранителен прием, на които разчитаме днес, бяха събрани през 70 -те и 80 -те години. Нашето снабдяване с храна се промени много през последните 50 години. Например, говеждото и свинското месо са станали съществено по -строги. Преработените меса са много по -ниски при нитрозамини. И така, асоциациите между диетата и здравето, които се основават на това, което сме яли преди 40 или 50 години, може да не са толкова уместни днес.

С диетата контекстът е всичко

Катлийн също споменава Този витамин С може да играе роля. Добавянето на натриев аскорбат (форма на витамин С) към преработените меса помага да се инхибира образуването на нитрозамин. И добавянето на повече плодове и зеленчуци към храненето ви може да помогне за блокиране на образуването на нитрозамини в червата ви, когато консумирате преработени меса.

Както често се случва, ние не можем да оценим положителното или отрицателното въздействие на храни във вакуум. Винаги зависи от това колко ядете, с какво ги ядете и какво може да ядете вместо това, ако не сте яли това. Например, връзката между високите приема на преработено месо и повишен риск от рак не се наблюдава при тези, които също имат висок прием на плодове и зеленчуци.

Асоциацията между високите приема на преработено месо и повишен риск от рак не се вижда при тези, които също имат висок прием на плодове и зеленчуци.

Така че, ако от време на време се наслаждавате на втвърдени или преработени меса, не забравяйте да ги сдвоите с някои зеленчуци. Бекон, маруля и домат не са просто класически сандвич, а интелигентно хранително сдвояване.

Zelman казва:

Изборът е ваш и можете да изберете да се насладите на тези храни, ако, ако Харесваш ги. Но след като направи това дълбоко гмуркане в изследването, разговаряйки с изследователи, разглеждайки тези EPI проучвания, отново и отново, именно високият прием на по -нататъшното преработено месо беше свързано с притесненията. И така в контекста на здравословната диета поддържате нещата умерено.

Колко е твърде много?

Но какво всъщност означава умереността? Насоките ни оставят да висим там, но епидемиологичните проучвания (макар да са подложени на споменатите по -горе предупреждения) могат да предложат някои улики.

Тези, които ядат една или две порции седмично, имат почти същия риск като тези, които ядат, няма никой Изобщо.

В тези проучвания, които намират връзка, обикновено хората в най -високата категория на преработеното консумация на месо имат увеличаване на риска. И това обикновено е една или повече порции преработено месо на ден. Тези, които ядат една или две порции седмично, имат почти същия риск като тези, които изобщо не ядат. Пеперони всяка вечер за вечеря вероятно не е чудесна идея. Но наслаждавайки се на малко бекон или през уикенда, говеждо месо в деня на Свети Патрик, а шунката по празниците изглежда е малък риск.

Ще оставя Катлийн Зелман да има последната дума:

Доказателствата сочат, че с тези храни – защото на натрий, мазнини и консерванти – трябва да ги ограничим в нашата диета. Като диетолог вероятно бих казал веднъж или два пъти седмично би било умереност … и не забравяйте да ядете вашите плодове и зеленчуци, пълнозърнести храни и други хранителни храни, за да имате голямо разнообразие от фитохимикали и хранителни вещества.

Цитати + източници Kathleen Zelman, MPH, Rdn. Разбиране на преработеното месо ресурс за професионалисти. 2020. http://www.meatpoultrynutrition.org/sites/default/files/infographics/understanding-processed-meat-2020.pdf.

за автора

Monica Reinagel, MS, LD/N, CNS

Monica Reinagel е лицензиран лицензионен, автор и създател на един от най-високо класираните подкасти за здраве и фитнес на iTunes на iTunes на iTunes на iTunes . Нейният съвет редовно се представя в The Today Show, д -р Oz, NPR, и във водещите национални вестници, списания и уебсайтове. Имате ли въпрос за хранене? Обадете се на линията за слушатели на хранителната дива на 443-961-6206. Въпросът ви може да бъде включен в шоуто.

Започнете да спасявате вашите хранителни стоки и остатъци с тези икономически съвети.

от Брус и Жана Любин Кой знаеше? 15 септември 2020 г. 5-минутна прочетена

Независимо дали удължава живота на вашите хранителни стоки или спасяването на онези, които вече са минали от тях, тези съвети за съхранение ще ви спестяват храна и пари. Научете как да запазите всичко – от стари плодове до последните няколко капки вино.

Тайните за плодове и зеленчуци

1. ZEST По всяко време, когато имате нужда, не хвърляйте тези лимони, след като сте използвали сока им! Съхранявайте наполовина в торбички с цип във фризера, докато не се нуждаете от тяхната жар за рецепта. 2. Бери баня, за да победите бактериите, отървете се от всякакви спори на мухъл, дебнещи на плодовете или зелените ви, като ги изплакнете добре в вода на оцет, преди да ги поставите в хладилника си. След изхвърляне на всички плодове, които показват дори малко плесен, сложете 3 чаши студена вода и 1 чаша бял оцет в голяма купа или спин на салата. Потопете плодовете и се завъртете наоколо за около минута. Изцедете горските плодове, след това изплакнете с чиста, студена вода, докато всяка следа от аромат или вкус на оцет не изчезне. Разстелете изплакнати плодове върху чиста кърпа или хартиени кърпи и потупвайте и търкаляйте леко с кърпи, за да ги изсушите добре.

Купете сега

като сътрудник на Amazon и филиал на BookShop.org, QDT печели от квалификационни покупки.

3. Най -нежният начин за изсушаване на горски плодове трябва да се изплакнат, но те имат вкус (и да се държат) най -добре, когато са сухи. Ето най -добрата техника за сушене: Поставете кърпа за суха ястие на тезгяха, опъната по дължина. След като изплакнете плодовете, поставете ги в центъра на кърпата. След това сгънете кърпата, както бихте официално писмо. Вземете край във всяка ръка, за да държите кърпата свободно, след това наклонете пакета нежно напред и назад, за да навиете плодовете и да изсъхнете.

4. Върнете горски плодове, които са меки, но не плесенясали или гнили? Поставете ги в един слой върху пергаментен лист за печене и залепете във фризера за 20 минути. Те ще бъдат достатъчно твърди, за да сервират със сладолед или кисело мляко.

Свързани: 9 -те съвета на хранителната дива за намаляване на хранителните отпадъци 5. Увийте бананите Правите банани са почти толкова лоши, колкото горските, когато става въпрос за това колко бързо Те могат да преминат от перфектно до отредно. Често изглежда като миг на око! Но можете да накарате бананите си да издържат по -дълго без кафяви петна, като просто увиете стъблата в пластмасова обвивка. Защо работи: Стъблата са горещото място за емисиите на етилен газ, което носи на Браунинг. Съдържат стъблата и свеждате до минимум разпространението до останалата част от банана. Прост и умен! 6. Дръжте смокините свежи по -дълги смокини са крехки – те се натъртват бързо и се развалят, ако се оставят да се блъскат един срещу друг в купа или торба. Затова се отнасяйте с тях като към друга крехка храна: яйца. Поставете смокини в празна кашон за яйца, за да защитите личното си пространство и им помогнете да останат свежи, за да се насладят по -дълго.

7. TIP-TOP Домати За най-добро съхранение Дръжте доматите, които се отнасят до хладно място на плота си. Тъй като те са доста деликатни, поставянето на домати с главата надолу осуетява въздуха от влизане през стъблата им, което ускорява зреенето.

Ако доматите се съхраняват в хладилника, те ще загубят аромат и ще развият меки текстура. < /P> 8. Изпратете куки на гишета изненада! Краставиците ще издържат по -дълго при стайна температура, докато поддържането им в хладилника ще ускори разпадането им. 9. Замразяване на зеленото Имате твърде много зелен лук след използването на това, което ви е необходимо за вашата рецепта? Нарежете ги и ги замразете в празна бутилка с вода (пластмаса или стъкло). Те ще бързат да се издърпат, когато трябва да добавите малко към яхния.

10. Запазете и бялото! Престанете да губите пари от зелен лук! Следващия път, когато купувате свеж зелен лук, не хвърляйте белите краища. Вместо това ги залепете в чаша вода и поставете чашата в слънчев прозорец. След няколко дни лукът ще започне да се възстановява. След това, когато имате рецепта, която изисква зелен лук, просто откъснете това, от което се нуждаете. Дръжте водата свежа, като променяте всеки толкова често.

Най -добрият съвет за напитки

11. Спестете виното си, като загубите мраморите си как тези кутии вино продължават толкова по -дълго от отворените бутилки? Дизайнът им свежда до минимум влизането на въздуха, което носи разваляне и компрометира вкуса. Можете да създадете свое собствено съхранение на вино с буркан с зидар, когато имате само малко. Изсипете остатъчното вино в буркана, след което добавете чисти мрамори, докато бурканът е пълен без място за въздух. Затворете с херметичния капак на буркана.

PAKRTY POWER

12. Завъртете за този PB върх на върха на изцяло натуралните ядки са здравословни и вкусни, но е необходимо много действие на ръката, за да ги разбърквате всеки път, когато извадите буркана! Отговорът: обърнете бурканите си с главата надолу, за да не ги разделят. Дръжте капаците, завинтени здраво и не се опитвайте и правете това с капак, който не се прецаква върху буркана. 13. Капачка Тази торбичка Затворена можете да създадете херметична, запечатана торбичка с горната част на стара пластмасова бутилка. Всичко, което трябва да направите, е да отрежете горната част на бутилката и да свалите капачката. Натиснете чантата през тесни места, сгънете я върху краищата и завъртете капачката отново. Това е много по-ефективно за поддържане на храната свежа от обичайния метод за прилепване.

Вижте също: 10 основите на Clear Cookstr за добро домашно готвене 14. Направете пакет 2 в 1 Можете да разделите торба с боб или юфка наполовина, без да измерва или премества храната в отделен контейнер. Просто поставете пакета плосък и дори навън на съдържанието. След това прищипвайте чантата в центъра, усвете и закрепете плътно с гумена лента. Тя трябва да изглежда като часовник, но без място за съдържание, което да се пресича от едната страна на чантата до другата. За да използвате една порция, отворете отворен ъгъл на чантата. Останалата част от чантата остава сигурна за друг път.

хладилник и фризер умници

15. Спрете на струпването, независимо дали сте раздробявали собствените си или използвате закупени от магазини чанти, настърган сирене може да се вкопчи в пакета си. Прост трик: Добавете в щипка царевично нишесте или брашно. Добавянето ще покрие парчетата и ще ги държи разделени. 16. Продължавайте да изсипвате тази бутилка за кетчуп кетчуп почти празна? Не се отказвайте – или ненужно блъскайте на дъното! Просто изсипете малко оцет и разклатете затворената бутилка. Няма да има промяна на вкуса и ще се измъкнете повече.

Обичайте остатъците си

17. Saucy Storage Друга идея, която ви дава гъвкавост при намирането на временен дом за остатъчен сос: Съхранявайте го в пластмасово великденско яйце. Напълнете и двете страни, щракнете заедно, след което намерете малко джоб на фризерното пространство за съхранение.

Ако замразеното яйце се съпротивлява, когато сте готови да използвате, пуснете топла вода над нея.

< p> 18. Бързо, вкусно отопление на пица Когато пица с микровълнова, поставете малка чаша вода в микровълновата, за да предпазите кората от дъвчене.

само за забавление: Кой знаеше 10 скъпи грешки, които правите в хранителния магазин

за автора

Брус и Жан Любин

Брус Любин и Жан Босолина-Лубин са гордите родители на три момчета и повече от дузина книги. След като спестиха хиляди годишно, използвайки ежедневни съвети и прости житези, те започнаха собствен бизнес с надеждата да споделят знанията си с други. Известно е, че влизат в хладилниците на приятелите си, за да обърнат яйцата си наопа Семейство днес и почувствайте положителното въздействие за години напред.

от Cheryl Butler Project Parenthood 4 февруари 2019 г. 6-минутен readepisode #517 Играйте пауза слушайте 5 влиятелни родителски тенденции за 2019 г. в момента изпитваме проблеми с възпроизвеждането на Safari. Ако искате да слушате аудиото, моля, използвайте Google Chrome или Firefox.

Тенденция №2: Повече грижи за себе си

Една от горещите тенденции от миналата година беше по-скоро „мен“. Толкова се радвам да видя, че през 2019 г. самообслужването набира още повече скорост.

В началото аз. Независимо дали е да се ударя в салона за среща с коса или да присъствам на дълго просрочено момиче през нощта, вътрешният ми диалог постоянно ще ми напомня да направя излетя си възможно най -бързо, в случай че децата ми трябва да се нуждаят от мен вкъщи, за да режа вечерята си или да помогнат Те намират любимото плюшено мече, което беше изтласкано в грешния килер за спалня. Патетично!

Именно годината, в която имах четири деца под тригодишна възраст, научих по трудния начин колко решаваща е грижа за себе си. На мен ми беше нужно почти нервно разбивка, за да осъзная, че грижата за собствените ми нужди е много по-важно от държането на подредена къща или грижа, ако децата ми носят съвпадащи чорапи. Ако основният болногледач не може да отнеме 10 минути всеки ден за горещ душ и храна на нещо различно от полуядената поп тарт на нашите деца, докато бързаме от вратата, тогава нямаме кой да обвинява, освен себе си.

Contents